HomeItemΤα φιλολογικά μαθήματα στο Λύκειο σήμερα
Ενημερωτική συνάντηση για φιλολόγους με θέμα «Τα φιλολογικά μαθήματα στο Λύκειο σήμερα»

Τα φιλολογικά μαθήματα στο Λύκειο σήμερα

Από το 2011 έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στα Προγράμματα Σπουδών της Α΄ Λυκείου για τα φιλολογικά μαθήματα, κυρίως στα Αρχαία, στη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, καθώς και στον τρόπο αξιολόγησής τους. Το 2012 υπήρξαν τροποποιήσεις και δόθηκαν νέες οδηγίες στα Αρχαία και τη Λογοτεχνία, ενώ από το 2013 καθιερώθηκε νέος τρόπος αξιολόγησης με βάση Τράπεζα Θεμάτων, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2014.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για τους φιλολόγους με στόχο την ενημέρωσή τους για τους νέους τρόπους διδακτικής και αξιολόγησης και με βασικούς άξονες:

  • το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης των φιλολογικών μαθημάτων
  • τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων
  • μεθοδολογικές οδηγίες και εργαλεία
  • νέες διδακτικές πρακτικές και κριτήρια αξιολόγησης για εκπαιδευτικούς και μαθητές σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα.

Την ενημέρωση κάνουν οι φιλόλογοι Αγάθη Γεωργιάδου, Κική Δεμερτζή και Δημήτρης Λάππας, συγγραφείς των νέων εκπαιδευτικών βοηθημάτων για την Α΄ Λυκείου.

Αγαπητοί Ιατροί, η συνεχής παρακολούθηση και εκπαίδευση στις σύγχρονες εξελίξεις και σε θέματα αιχμής της Εργαστηριακής Ιατρικής, αποτελούν πλέον επιτακτική ανάγκη για τους επιστήμονες όλων των Εργαστηριακών ειδικοτήτων.

Ο MEDISYN συνεχίζοντας την πολύ επιτυχημένη οργάνωση σεμιναρίων για την επιστημονική ενημέρωση των μελών και συνεργατών του, με χαρά σας ανακοινώνει την έναρξη διεξαγωγής τους και στη Β.Ελλάδα με μια νέα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική ημερίδα.

By: YourMedia